A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élelmiszertudományi és Technológiai Intézete – mint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködő partnere – 2024 szeptemberétől munka mellett is végezhető, diplomával elismert képzéseket indít.
A hallgatók önköltséges finanszírozás mellett sörfőzőmester, pálinkamester, gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakmérnök, csokoládé-, kávé- és teakészítő mester, illetve élelmiszeripari digitalizációs szakmérnök képzéseken vehetnek részt.
A képzések célja olyan – elméletben és gyakorlatban egyaránt jártas – szakemberek képzése, akik képesek a termelés folyamatának egészét áttekinteni, emellett egy üzem vezetésével kapcsolatos gazdasági, szervezési, vezetési, technológiai és műszaki döntéseket megalapozottan meghozni.
A szakképzésekben végzett hallgatók a felkészültségük révén hozzájárulnak a hazai gasztronómia és élelmiszeripar további fejlődéséhez. A képzések rendszerszemléletű megközelítésre törekedve integrálják a szakterülettel összefüggő aktuális, főként gyakorlatban is kamatoztatható kémiai, élelmiszeripari mikrobiológiai, művelettani, gépészeti, gazdálkodási, marketingtudományi, vagy akár információtechnológiai ismeretanyagokat.
A képzések időtartamára, tandíjra, jelentkezési lapra vagy egyéb részletekre vonatkozó információk az alábbi oldalakon találhatók:
https://elelmiszerdigitalizacio.hu/
https://gyumolcszoldsegszakmernok.hu/
https://palinkamesterkepzes.hu/
https://sorfozomesterkepzes.hu/
Forrás: NAK