A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház honlapján számolt be a kiemelkedő teljesítményről, amit a Balassa Team nevet viselő csapat ért el az Országos Közétkeztetési Szakácsversenyen.
Ismertetik, hogy a megmérettetést a fenntartható közétkeztetés jegyében rendezte meg a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal, valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség. Idén a húsmentes ételek voltak a verseny fókuszában.
Részletezik, hogy a 4 fős csapatok feladata egy háromfogásos, húsmentes, felnőtt menü elkészítése volt 4 óra alatt, nettó 850 forint/fő nyersanyagköltségből.
Tájékoztatnak, hogy az országos döntőbe a 12 legjobb csapat jutott be, köztük a szekszádi kórházat képviselő Balassa Team, amelyiknek tagjai Elekes Beáta élelmezésvezető, Paddi-Nikolausz Bernadett cukrász, Guszmann Balázs szakács, valamint Farnek István főszakács voltak.

Mint írják, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Élelmezési Osztálya a három napos megmérettetés első napján főzte meg versenymenüjét, amely a következő fogásokból állt:
- Céklakrém leves, roppanós csicseriborsóval,
- Spenótos nudli, sárgarépás-narancsos pürével, grillezett brokkolival és gombával,
- Könnyű túró mousse sóskaramellával, almaraguval és grillázsdarabokkal.
A Balassa Team a közönségdíj mellett megnyerte a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége különdíját, a METRO Gasztroakadémia 100.000 forintos különdíját, a Palotás Munkaruha 80.000 forintos különdíját, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ különdíját, nyertek egy relax hétvégét 4 fő részére, valamint a Közétkeztetési Szakácsversenyen nyújtott kiváló teljesítményükért arany fokozatú minősítésben részesültek.